Forum dyskusyjne o szkole
Niki napisał:
Ale w podstawówce również go nie umiałam ;P
Bo francuski to trudny język. Najlepiej wchodzi anglik, niemiec. Ale jednym z najtrudniejszych języków na świecie jest j.polski
Kinga napisał:
-siatkówka
-niemiecki (w moim gimnazjuonie obowiązkowy jest tylko anglik)
-SKS (na basenie)
Od przyszłego półrocza planuje zapisać się na włoski, ponieważ jest on ceniony w moim regionie.
Siatkówka !!! tak trzymaj
Ja w podstawówce chodziłam na lekcje fortepianu. Po dwóch latach przestałam, bo stwierdziłam, że praktycznie to i tak się sama uczę, więc jaki ma sens wydawanie pieniędzy? Oczywiście chodziłam na dużo kółek. Głównie na ekologiczne i matemtyczne. A wostatniej klasie gim. chodziłam na dziennikarskie i pisałam gazetkę (a ukazały się tylko 2 numery, bo nikt nie kupował ). Teraz będę chodziła na dodatkowy niemiecki (do matury się przytgotowuję
). Wiecie, niby uczyłam się tego języka 6 lat, ale takie nauczycielki miałam, że szkoda gadać... A tak poza tym to chodzę jeszcze na scholę, ale to chyba nie jest zajęcie dodatkowe, co?
Teraz pewnie na jakieś kółko się zapisze jak będzie ciekawie
Obecnie chodzę na angielski, a nie niemiecki. Plany się zmieniły, bo mam w LO angielski zaawansowany, a ja kompletnie nie mam podstaw! Nadal chodze na scholę. Chodze jeszcze na gitarę i to na razie wszystko . Szkoła mi wystarczy i nie chce mi się nigdzie chodzić, lol