Forum dyskusyjne o szkole
Każdy z was ma na pewno jakiegoś nieludzkiego przyjaciela
Możecie o nich napisać
Ja mam papużkę falistą, niebieską, niedawno się oswoiła, jest przewspaniała, a jaka smieszna. Wszędzie zaglądnie i wszystko skubnie. Jest bardzo zazdrosna o zeberki. No tak Zebeki. Mam również i je (samczyk Zibi, a samiczka Mafia). Są to bardzo śmieszne ptaszki, nie licząc ich wyglądu to również mają ogromny zapał, i bardzo im się chce dzieci Już mam zdemolowany każdy kwiatek, w którym próbowały uwić gniazdko, oraz na każdej półce muszę sprzątać, ponieważ znoszą tam siano i inne duperele z których wiją nowy domek. Raz im sie udało i powstał mój nowy ptaszek- mały zeber. Niestety po 17 dniach troskliwej opieki matce odbiło i zaczęła się wyżywać na maluchu, którego aktualnie muszę karmić sama. Ma cały obskubany łepek dlatego nazwałam go Sępik. To tyle na temat ptaków
Ale no w końcu są zwierzaki nie pierzaste i takie taż mam. Czyli moją siedmio (a może ośmio, już nie pamiętam, ale ten czas leci) świnkę morską oraz akwarium 30l z paroma rybkami, które aktualnie maja już półtora roku.
Pozdrawiam, i czekam aż wy się pochwalicie
Ja się nie mam czym chwalić. Mam psinkę o imieniu Sara. Jest bardzo mądra, rozumie wszystko co do niej mówie. Tylko czasami jej coś odbije i zaczyna biegać po całym domu na full speed
No to mój zwierzyniec : mam 6 zeberek
przesłodkie ptaszki i jak Niki napisała BARDZO chce im się dzieci
. Zebi, Febi, Mebi, Bingo, Dingo, Fingo
. Do tego 6 papużek falistych - Dziobkę, Plamka, Pazia, Białkę, Kiwiego i Ami. Trzy z nich są na tyle oswojone, że przylecą na rękę. I jeszcze jedna papuga - nimfa (perłowa) Midi. Ptactwo mieszka sobie w wolierze
.
Do tego pies (znaczy suka ) - terrier walijski - Diana i dwie welonki - srebrna i złota - Gaduła i Kapuś
. Mogę też spokojnie wliczyć 134 gołębie pocztowe taty
i mrówki starszego brata (Myrmica rubra).
A co to za papużka na twoim awatarku? To twoja taka młodziutka? Mam słabość do takich maluchów
$$$
A oto mój zwierzyniec:2 falki(papużki faliste) Cytrus i Frikusia samczyk i samiczka,piesuś piękny i mądry 10 letni mieszaniec(zmieszany z sarenką czyli pinczerem miniaturowym i kundelkiem),chomiczek dżungarski Pusia (dziewczynka),rybki akwariowe,2 gołębie Pasek i jego dziewczyna(na wolności cukrówki przyzwyczajone do mnie,jedzą mi z ręki ).
I to jest mój kochany zwierzyniec .
$$$
Adminka,piesek Dzikiego jest rasy najlepszej i najmądrzejszej(tak jak mój )tzn. Mieszaniec-Kundelek (to nie ta sama rasa
)
Moje ulubione zwierzątka to: Husky, chomiczki i jajokoniaki- czyli myszoskoczki o imieniu: ''JO'' & '' JO''. Niestety zdechły, ale zawsze będę o nich pamiętać!! Jeżeli chodzi o husky, to jest to moja ulubiona rasa psa już od dzieciństwa a nawet mam zamiar jechać na Alaskę, w co nie wierzy dużo osób! ALE SIĘ PRZEKONAJĄ!!! Chomiczki, ahhh, miałam już ich kilka i każdy był THEBEŚCIAKIEM! Bez wyjątku!! No Iza to tyle już mi sie nie chce musze isc czytać przedwiośnie
$$$
Wszystkie twoje chomiki nazywały się "Thebeźciaki" .Alllle imie,normalnie!!!!!!!
...
Skąd takie wytrzasnęłaś???? :olo:
Pozdro,Natax.
Fruwaki: 2 papużki faliste (Lazur i Seledyn)
Łaziki : koty (dachowce): 2 dorosłe kocice (Rysia, Porcelanka), 4 młode (Moherek, Aragon, Arwena, Klocek), kocurek Frappe (też młodzieniec), może oswoją się jego bracia/siostry- (w każdym razie dzieciaki Rysi, która się u mnie nie okociła
) -Czarne i Rysiowe.
Niech nikt nie myśli, że mam taki zwierzyniec w domu kotki żyją sobie na dworze, maleństwa mają "domek" w ogrodzie, a do środka żaden nie ma wstępu
Pozdrawiam
5 papug, 2 koty, 1 pies, kilkanaście kur ozdobnych (w tym jedna jedząca mi z ręki ) i również kilkanaście gołębi srebrniaków. I jedno takie głupie chodzące mi po pokoju i wykłócające się o komputer. Naukowcy do dziś nie ustalili gatunku.