Forum dyskusyjne o szkole

Forum dyskusyjne o szkole

#1 2006-08-18 19:02:52

Niki

Administrator

Punktów :   

Zbliża się wielkimi krokami...

I już tuż tuż znowu szkoła... tyle dobrego, że wakacje były trochę przedłużona a rozpoczęcie roku 4 września

Już mam zeszyty i piórnik i torbę, ale w przeciwieństwie to zeszłego roku nie chce mi się jeszcze zeszytów podpisywać
Dzisiaj przepisywałam z drzwi nowej szkoły... spis książek... kurcze jeszcze kasę trzeba tracić na książki
Najciekawsza jestem jakich nowych kolegów będę miała w klasie znaczy się mam na myśli obie płcie

A jak u was przebiega ten proces ? <lol>

Zapraszam na Strone O Zeberkach
http://ozeberkach.w.interia.pl/inne/buttonik.gif

#2 2006-08-18 19:15:03

Kinga

Moderator

Punktów :   

Re: Zbliża się wielkimi krokami...

ja mam zeszyty i plecak (bo koniecznie mi był potrzebny nowy w tym roku) . Zeszyty niepodpisane, a nawet kompletnie nietknięte... Żadnej książki, a piórnik został z tamtego roku

#3 2006-08-18 21:41:34

berniko

(!)(!)(!)

Punktów :   

Już mam książki, zeszytów jeszcze nie ale lada dzień się po nie wybiorę.
Chciałabym sobie sprawić nowy plecak, bo ten który mam, chociaż w bardzo dobrym stanie, znudził mi się Jest taki przygaszony niebieski, a ja bym chciała szary

||||||||||||||| 23% ładowanie sygnatury, proszę czekać...
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||| 100% sygnaturę załadowano.

www.pierzaste-i-futrzaste.blog.onet.pl ==> mój blog o papugach i kotach

#4 2006-08-20 10:58:00

Tonia

(!)(!)(!)(!)

7966026
Punktów :   

Niedługo wrzesień!!! Zeszyty są, do nowej szkoły po spis książek za Chiny nie chce mi się jechać (czyt. nie chce mi się iść do komórki po rower ), nowe osoby znam częściowo z grona, mam tylko 6-5 chłopaków w klasie, chcę tylko wrześniowych sobót.

Moja mama chciała mi kupić plecak Nike'a, ale powiedzialam jej, że na 100% kosztuje w okolicach 150 zł. "Nieprawda, nie może być aż tak drogi." Racja, nie był. Tylko 149.99 zł.

Tonia's Site
-----
Biżuteria - moje małe hobby: robienie biżuterii - 30 sierpnia 2006 - Nowe zdjęcia.
Biżuteryjne forum

#5 2006-08-24 18:35:02

kara i żółtek

$$$

5918394
Punktów :   

Torba nowa - jest zielona , książki od 5 lipca są , piórnik - udało mi się naciągnąć na piórnik z Nici , pisaki , długopisy itp. - część stara , część nowa.

Czyli chyba jestem gotowa.

A jednak nie...... Musze mieć jakiś strój na W-F no i trampki nowe, rzecz jasna.

Pozdrawiam,Kara i Żółtek.
My blog ------> http://pamietnik-falistego-zoltka.blog.onet.pl/
My forum -------> http://przyroda300.pun.pl/   

#6 2006-08-25 04:39:13

Tonia

(!)(!)(!)(!)

7966026
Punktów :   

Jedyne co mam nowego, to zeszyty, ołówki o różnych grubościach i cztery jednakowe, czarne długopisy. Chcę jeszcze jakiś porządny, czarny plecak i zwykły, nie wyrożniający się, czarny piórnik. Będzie zawsze "kup jeszcze linijkę, ekierkę, cyrkiel, to, to" i jeszcze 50 innych rzeczy. A po co, skoro i tak pogubię, zanim będzie mi potrzebne i będę musiała tak czy siak kupować nowe?

Tonia's Site
-----
Biżuteria - moje małe hobby: robienie biżuterii - 30 sierpnia 2006 - Nowe zdjęcia.
Biżuteryjne forum

#7 2006-08-25 05:59:09

Niki

Administrator

Punktów :   

TAk Tonia zgadzam się najlepiej kupić przed lekcją w sklepiku szkolnym

Zapraszam na Strone O Zeberkach
http://ozeberkach.w.interia.pl/inne/buttonik.gif

#8 2006-08-25 07:33:36

Kinga

Moderator

Punktów :   

taaa... też się zgadzam - najlepsze rozwiązanie... A ja nadal nie mam książek - myślicie, że będą jeszcze jakieś w antykwariacie ? bo za cenę jaką dam za nowe to bym sobie mogła rozelle kupić! i nimfe drugą

#9 2006-08-27 08:07:53

Natka_Sałatka:)

$$$

6903684
Punktów :   

Nie no to jest STRASZNE!!!Jeszcze tylko...4,czy tam ile dni!!!
Rozpoczęcie budy jest na pewno w poniedziałek-----> 4-tego????W całej Polsce?
Ja już kupiłam wszystkie podręczniki.Zeszyty.Długopisy,gumki i inne  gówienka .Plecak mam.
Zmarnowana forsa na książki,i to jeszcze takie drogie ...

[img]C:\WINDOWS\Pulpit\Giffyy;)\mattafix.jpg[/img]

#10 2006-08-27 15:01:42

Marzenka

(!)(!)(!)

Punktów :   

Ja już praktycznie wszystko mam . Ale nie! Zapomniałam o podręcznikach z chemii. W prawdzie jestem w I klasie i potrzebuję 1 podręcznika, to jednak kupuję 3 na 3 lata (bo pani O. w ciągu roku korzysta z trzech podręczników A już nie powiem, co będzie skoro jestem w kalsie biol-chem ). Nowy plecak, zeszyty, przybory, trampki i chyba już jestem gotowa... Nie, tylko chęci muszę nabrać
Wkurza mnie, że tyle kasy na to wszystko idzie . Na jakieś przyrządy (długopisy, cyrkle itp.) wydałam prawie 50 zł , chociaż tak na prawdę nic nie kupilam, tylko najpotrzebniejsze rzeczy. A najgorsze jest to, że moja mama świetnie załatwia sprawę takich drogich rzeczy, bo sobie odejmuję z mojego prezentu urodzinowego Mam urodziny 17 sierpnia i jako prezent dostaję np. nowy plecak, piórnik z wyposażeniem i takie tam . I tak bym musiała to kupić, ale skoro można z jakiejś okazji to dostać... A tak mi się marzył odtwarzacz mp3, ale nie... plecak dostałam.
A do tego jeszcze nowa klasa... Nie, no ludzie już w tym roku to bym się z chęcią do kaloryfera przykuła i nigdzie nie szła

#11 2006-08-28 14:57:20

Kinga

Moderator

Punktów :   

Ło Boże.... dzis zostały zakupione książki Brakuje mi tylko fizyki moduł 3... Tak to nie mam jeszcze takich małych rzeczątek jak długopisy, ołówki itp. i nie mam okładek na zeszyty... JA NIE CHCE!!!

#12 2006-08-29 11:49:01

Tonia

(!)(!)(!)(!)

7966026
Punktów :   

Jak tak Was czytam, to sobie myślę - w ogóle po co ja do szkoły idę? Plecaka niet, książek też. Tylko zeszyty. Szkoły w ogóle nie znam, bo stwierdziłam, że po co będę zwiedzać, skoro i tak dostanę się do innej ( ). Wiem tylko, gdzie jest sekretariat.

Tonia's Site
-----
Biżuteryjne forum

Stopka forum

RSS